Galéria Videotár Vissza a főoldalra
Hírek
Békéscsaba – két projekt találkozása
Békéscsaba – két projekt találkozása
2014.11.27

Békéscsabai programunk 9 órakor kezdődött a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskolában. Mint minden megyeszékhelyen, most is sajtótájékoztató előzte meg a rendezvényt. A TÁMOP -3.1.4-12/2-2012-1124 „Innovatív fejlesztés a Keményben” című projekttel egészült ki a „Legyen más a szenvedélyed” békéscsabai roadshowja.

Békéscsabán nagy volt az érdeklődés a média részéről is. A sajtóeseményen Fogarasy Gabriella projektmenedzser, Burszki Mónika szakmai vezető, DJ Dominique, Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere, Skultétiné Barna Anita intézményvezető, és egyben a helyi KEF tagja, valamint Pengő Erzsébet rendőrszázados vettek részt. Fogarasy Gabriella beszélt a projektről átfogóan, Burszki Mónika a Nemzeti Drogellenes Stratégiát említette meg pár mondatban, a helyiek pedig egyhangúan azt az üzenetet közvetítették, hogy teljes mértékben elhivatottak e téma iránt. A sajtótájékoztatót követően, Dj Dominique konferálásával 9 óra 30 perckor vette kezdetét a műsor.

A Kemény Gitárklub mintegy 25 főből álló bandája nyitotta meg a rendezvényt az iskola tornatermében, ahol 500 diák gyűlt össze. A zenés műsor után az intézményvezető asszony köszöntötte a vendégeket, majd Kiss Tibor alpolgármester beszédét hallgathatták meg a résztvevők. Mező Andrea a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum képviseletében jelent meg és bemutatta a KEF működését. Végül, de nem utolsósorban Pengő Erzsébet rendőrszázados szólt pár szót a fiatalokhoz. Pribojszki Csilla hastáncbemutatóját követően a Kemény Gitárklub folytatta műsorát. DJ Dominique és a projekt menedzsere, Fogarasy Gabriella is megszólította a fiatalokat, felhívták a figyelmüket azokra az alternatívákra amelyeket a káros szenvedélyek helyett választhatnak. A nap végén dr. Zacher Gábor toxikológus „Betépett álmodozók” címmel tartott előadást, melyet nagy érdeklődéssel fogadtak a résztvevők.

Rendezvényünket az Animal Cannibals koncertjével zártuk.

A programok ezzel azonban nem értek véget, hisz a helyi rendőr-főkapitányság rendőrségi technikai eszközöket mutattak be az iskola folyosóján.

Békéscsaba után folytattuk utunkat Gyulára, ahol 13:00 órai kezdettel Czeglédiné dr. Gruzó Mária igazgató asszony nyitotta meg a rendezvényt. A Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium színháztermében körülbelül 300 diák fogadott bennünket. A rendezvényen dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere is tiszteletét tette, és köszöntötte a vendégeket.

A gimnázium zenés, táncos előadását követően DJ Dominique pár percben saját példáját bemutatva szólt az ott megjelent fiatalokhoz. Szabó Enikő a helyi KEF képviseletében beszélt a Fórum felépítéséről, feladatáról és működéséről, kitért arra is, bátorítva a fiatalokat, hogy szükség esetén kérjenek segítséget tőlük, legyen az drogproblémával, vagy akár a továbbtanulással kapcsolatos. Hangsúlyozta, nem büntető jelleggel működnek, hanem segítő szándékkal. Ahogy Békéscsabán, úgy Gyulán is dr. Zacher Gábor toxikológus előadása szívesítette programunkat. A Stereo2.0 fellépése zárta a „Legyen más a szenvedélyed!” roadshow Békéscsaba-Gyula rendezvényét.

Vissza

Vissza a főoldalra