Galéria Videotár Vissza a főoldalra
Hírek
Csongrádban járt a roadshow
Csongrádban járt a roadshow
2014.09.25

Köszöntőt mondott Kis Gábor, az iskola igazgatója, valamint Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a szegedi tankerület igazgatója. A magyar rendőrség emblematikus alakja, Garamvölgyi László dandártábornok is felszólalt, beszédében arra biztatva a fiatalokat, hogy találjanak maguknak életcélt, és olyan elfoglaltságot, ami építő jellegű és a személyiségükre jelentős pozitív hatással van. Körömi János, a Dél-Alföldi régió tanácsadója a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok munkáját ismertette pár mondatban (lásd: www.ndi-szip.hu, www.kef.hu).

A felszólalások között megismerhettük a térség tehetségeit: kis koncertet tartott a Dodgem együttes, mentorukkal, Pély Barnabással, láthattuk a szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak táncos, koreográfiás előadását, és egy fitness táncos előadást, a tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alap Művészeti Iskola néptáncosai és a modern műfajban is jeleskedő táncosait. Láthattunk egy egyedi ugróköteles koreográfiát a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjától és Illés István, művésznevén Ayala rendőr és humorista műsorában is két fiatal lány csillogtathatta meg énekhangját. A fellépők műsora után az Animal Cannibals együttes mozgatta meg a közönséget, akik azon kívül, hogy számokat kérhettek tőlük, kígyózó sorban járták be a színháztermet, bevonva mindenkit a menetelésbe.

A program szervezőinek nem volt megállás itt, mennünk is kellett tovább Makóra, ahol az Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai már vártak ránk. Az iskola tornatermében nagy volt a nyüzsgés, készültek a táncosok, énekesek és zenészek, de egy különlegességet is tartogattak számunkra: néhány fiatal arra vállalkozott, hogy a program ideje alatt ecsetet ragad és festménybe önti azokat az érzéseket, amik a zene hatására születtek bennük.

Farkas Éva, a makói tankerület igazgatója, valamint helyettese, Barna Gábor köszöntötte és nyitotta meg a programot, majd át is adták a helyet a fellépő fiataloknak. A művészeti paletta színességét visszaadva hallgathattunk furulyát, klarinétot, fuvolaszót, a Makói Magánzeneiskola előadását és a Bartók Kamarakórust, de a vizuális élmény mellett sem mehetünk el szó nélkül. Kicsik és nagyok egyaránt táncoltak, a makói majorette és a Balett Tagozat is elkápráztatott minket. A diákok előadását követően lépett fel a Stereo 2.0 együttes a saját, kábítószerek hatásairól is szóló dalaikkal. A rendezvény végére elkészültek a festmények is, mind egyedülálló és különleges alkotás, amik hűen tükrözték a szenvedélyesség pozitív és felmérhetetlen hatását, a jó érzések átható és így szemmel is látható eredményét.

Tovább kellett indulnunk utolsó helyszínünkre, Szatymazra, ahol a késői, délutáni időpont ellenére népes tömeg gyűlt össze. A Szatymazi Általános Iskola tornatermébe érkezve azonnal megállapítottuk: bármilyen kicsi is egy település, nem jelenthet akadályt a tehetségek felfedezésében. A teremben tucatjával láttunk beöltözött diákokat, ki-ki a maga sportága öltözékét viselve. Bódis Margit az iskola igazgatója és Dékányné dr. Balogh Andrea, Szatymaz alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt, és beszédükben fejezték ki, mennyire büszkék az iskola diákjaira és a szatymazi fiatalokra.

Először a helyi judoszakkört tekinthettük meg, akik látványos bemutatóban ismertették a legkülönbözőbb fogásokat és eséseket. Ezt követően egy bátor kicsi legény állt a közönség elé népdalt énekelni, majd csatlakozva a táncosokhoz, velük együtt járták a hagyományos népi táncot. A pörgős műsort követően a ritmikus sportgimnasztikáé lett a főszerep. Különböző gyakorlatokat láthattunk kötéllel, labdával, szalaggal, hajlásokkal és kecses ugrásokkal.

Az esti órákban ért véget az egész napos roadshownk és a diákok, tanárok, neves fellépők és vendégek gondoskodtak róla, hogy egy pillanatig se unatkozzunk. Egy szenvedélyes nap végére értünk, és egész nap olyan emberek között mozogtunk, akik valamilyen szenvedéllyel élnek. Ők azok, akik megtalálták azt, amiben jók, megtalálták azt, amiben sikeresek és azt, ami egyedül csak az övék, a részükké vált és a személyiségük egyik színes pontját alkotja. Legyen az élet a szenvedélyetek!

A galériában képeket, a videotárban egy rövid összefoglalót is találtok, hogy a hangulat még jobban átjöjjön.

Vissza

Vissza a főoldalra