Galéria Videotár Vissza a főoldalra
Hírek
Az idei év első roadshowja Kecskeméten és Kiskunfélegyházán került megrendezésre
Az idei év első roadshowja Kecskeméten és Kiskunfélegyházán került megrendezésre
2015.02.09

Február 5-én 9 óra 30 perckor vette kezdetét a sajtótájékoztató Kecskeméten a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Nagy érdeklődéssel fogadták a sajtó képviselői Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkárt, Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert, Garamvölgyi Lászlót, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatóját, Fogarasy Gabriellát, a projekt menedzserét, Burszki Mónikát, a projekt szakmai vezetőjét, illetve a kecskeméti rendezvény sztárvendégét, Talmácsi Gábor világbajnok gyorsasági motorversenyzőnket. A sajtótájékoztatót mint mindig, most is a projekt egyik arca, Dj Dominique konferálta.

Ugyanakkor nem csak a sajtó, a diákok körében is nagy népszerűségnek örvendtek vendégeink.

A rendezvényt Kiss Norbert helyettes államtitkár nyitotta meg, majd sorra köszöntötték a vendégeket a helyiek, mint például Kecskemét alpolgármestere, Garamvölgyi László, Györgyiné dr. Koncz Judit tankerületigazgató asszony, illetve Körömi János a projekt régiós tanácsadója, és Gréczi Ágnes a helyi KEF vezető főtanácsnoka is bemutatta pár percben a KEF működését.

Talmácsi Gábor beszélt szenvedélyéről, melyet a motorsport nyújt számára, illetve felhívta a gyerekek figyelmét, hogy bárki csatlakozhat ahhoz a motoros iskolához melyet ő alapított a fiatal növendékek részére. Ezután lépett pályára a „Legyen más a szenvedélyed” focicsapata: Dj Dominique, Kiss Norbert helyettes államtitkár, illetve több eredményes futballista. A helyiek három csapattal is készültek, így 3×10 perces mérkőzést élvezhetett a közönség. A kezdőrúgást Talmácsi Gábor végezte, majd amíg a pályán folytak a focimeccsek, világbajnok motorversenyzőnk a közönség soraiban dedikált a lelkes fiataloknak. A sportot tánc követte. Bemutatkoztak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6/a. osztályos tanulói, akik szalagtáncukkal kápráztatták el a közönséget, majd a Damjanich János Általános Iskola görkorcsolyabemutatója következett, végül ugyancsak a Damjanich János Általános Iskola szalagtánca zárta a helyiek műsorait. A rendezvényt a Stereo 2.0 fellépése zárta, akik szintén szívesen fotózkodtak, dedikáltak, illetve ajándék cd-vel is kedveskedtek a vendégeknek.

A rendezvény végén a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett program folyt az aulában.

13 óra 30 perckor vette kezdetét Kiskunfélegyházán a roadshow következő rendezvénye. Az eseményt Schauer Lili zongoraelőadása nyitotta meg, aki a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeként mutatkozott be. A nyitó beszédet Rosta Ferenc iskolaigazgató tartotta meg, majd Csányi József polgármester köszöntötte a diákokat, és az ott megjelenteket. Végül Dr. Kása Zsuzsanna tankerületigazgató asszony szólt a fiatalokhoz. Az előadásokat a Turul Koppány Íjászati Egyesület bemutatója folytatta, akik a gyerekeket bevonva buzdították őket az íjászat szenvedélyének elsajátítására. Emelte a hangulatot az a táncos műsor, melyet a Móra Ferenc Gimnáziumtól láthatott a közönség, majd amit Tóth Mónika fuvola, illetve Karádi István Máté dobelőadása követett.

A rendezvényt itt is a Stereo 2.0 fellépése zárta.

Vissza

Vissza a főoldalra