Galéria Videotár Vissza a főoldalra
Hírek
Matematika Medve Tábor – Mátra-Sástó
Matematika Medve Tábor – Mátra-Sástó
2015.07.07

A „Legyen más a szenvedélyed!”-projekt keretén belül 2015. július 2-án és 3-án a Matematika Összeköt Egyesület által szervezett, Matematika Medve Táborába látogattunk Mátra-Sástóra, ahol mini roadshowt és animációs drogprevenciós csoportfoglalkozást szerveztünk.

2015. július 2-án este mini roadshowt tartottunk a tábor 120 lakójának. A roadshow-ot vezette, a programot moderálta RoxiZizi. A műsorban fellépett az Animal Cannibals és Leó, a Stereo2.0-ból. A zenészek nemcsak a műsorukkal szórakoztatták a fiatalokat, hanem beszélgettek velük a káros szenvedélyekről, s meséltek a saját szenvedélyükről, sikeres életútjukról, példát mutatva ezzel a fiataloknak.

Az Animal Cannibals, a tábor lakóinak nagy örömére szituációs játékokat és tematikus vetélkedőket is hozott a programra.

2015. július 3-án délelőtt az Ákom-Bákom Bábcsoport „bábasszisztált” animációs csoportfoglalkozást tartott 25 fiatal részére.

A bábjáték egy-egy témájának, provokatív jelenete, vitaindítója volt a nagycsoportos foglalkozásnak. A foglalkozás a fiatalok érdeklődéséhez és a felmerülő problémákhoz alkalmazkodva egy foglalkozásvezető és egy animátor segítségével járta körbe az alábbi témákat:

  • kortárs kapcsolatok
  • alkohol, drogmegelőzés, droghasználat következményei
  • szabadidő eltöltésének alternatívái
  • szülőkkel, családdal való kapcsolat.

Vissza

Vissza a főoldalra