Galéria Videotár Vissza a főoldalra
Hírek
Újabb hét, újabb helyszínek!
Újabb hét, újabb helyszínek!
2014.10.18

Október 9-én Vas megyében jártunk, ahol a roadshow első állomásaként a szombathelyi Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola szolgált. Az iskola tornaterme kiváló helyszínnek bizonyult, ugyanis több mint 500 diák élvezhette társaik műsorát.

Szilágyi Zsolt konferálásával, 10 órakor kezdődött meg a rendezvényünk.

A műsorszámok előtt, Rettegi Attila, az intézmény vezetője köszöntötte a vendégeket, akit Fodor István tankerületi igazgató rövid beszéde követett. Az első előadást az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola angol kéttannyelvű csoportja mutatta be angol nyelven. Színvonalas, figyelemfelkeltő műsorukat az egész tornaterem érdeklődéssel fogadta. Őket követte a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola diákjainak musicalelőadása, majd Végh György rövid beszéde során a fiatalok megismerkedhettek azzal is, hogy mit jelent, és milyen célt szolgál városukban a KEF. A helyiek utolsó produkciójaként egy zumbabemutatót tartottak, melyet az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola diákjai mutattak be. Az előadás során többen is csatlakoztak hozzájuk a közönség soraiból, hogy együtt élvezhessék a mozgás örömét. A zumba bemutatót követően Fogarasy Gabriella, a projekt menedzsere köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a program üzenetének közvetítésében. Kihangsúlyozta, a nagy többség az, aki nemet tud mondani a kábítószereknek, és fontos, hogy ők megerősítést kapjanak, de azokat sem hagyjuk elveszni, akik a másik utat választották. Lényeges, hogy hozzájuk is eljusson a támogatásunk és tudják, mindig van kiút és megoldás.

A rendezvény teljes ideje alatt „Bemutatkozunk” címmel kiállítás volt megtekinthető az általános iskolában a középiskolában zajló egészségnevelési, bűnmegelőzési programokról, valamint a helyi rendőrség közreműködésével a sportpályán kerékpáros ügyességi versenyen, rendőrségi technikai eszközök bemutatóján vehettek részt az érdeklődők.

A rendezvény végét, mint minden megyeszékhelyen, most is az Animal Cannibals zárta, akik fergeteges hangulatot varázsoltak Szombathelyen is!

Szombathely után Sárvár következett, ahol a Tinódi Gimnázium dísztermében gyűltek össze a fiatalok. Hevér Mihályné intézményvezető köszöntötte a vendégeket, akit Kondora István, Sárvár polgármesterének beszéde követett, végül Várkonyi Gyöngyi tankerület-igazgató szólt pár szót az érdeklődőkhöz. Különös fogadtatásban volt részünk, több mint 100 fellépő mutatta meg tehetségét. Különféle táncokkal szórakoztatták a közönséget, fellépett az Urban Dance West - Utcai táncokkal, a Nádasdy Tamás Általános Iskola – kamarakórus- és táncbemutatóval, és a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola néptáncegyüttese, de láthattuk a Sárvári Tinódi Gimnázium - Gyöngyszem, valamint a Király Csoport mazsorettelőadását is. A hangulatot tovább fokozta a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola zenés jelenete, valamint a Zichy Antónia Általános Iskola szinkronúszásbemutatója.

Sárvári rendezvényünket a Stereo2.0 előadása zárta.

Vissza

Vissza a főoldalra